10 Şubat 2009 Salı

Güle güle Sibel kanser hastaları seni hiç unutmayacak..

Çernobil’e aynı aileden beşinci kurban

Gazeteci Sibel Kalaycı, aynı aileden kansere yenik düşen beşinci isim olduGazeteci Sibel Kalaycı, dün toprağa verildi. Sibel, Kalaycı ailesinin kansere verdiği beşinci kurban oldu. Kuzeni de kanserle savaşıyorKanser hastalığı sonucu İstanbul’da 35 yaşında yaşamını yitiren gazeteci Sibel Kalaycı, memleketi Trabzon’da toprağa verildi.
Kalaycı’nın cenazesine katılan gazeteci arkadaşları, “Son projesi kanser hastalarının yaşamını ve dramını anlatan bir belgeseldi. Kendi kamerasıyla çekimlerine başlamıştı. O filmi tamamlayağız” dedi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata da, “Çok üzgünüz. Ben de ailemden iki ferdi kanserden kaybettim. O zamanın bakanı karşımıza geçerek çay içti, ’çayda radyasyon yok’ dedi. Üzgünüz hepimizin başı sağolsun. Kanser araştırmaları konusunda gerekli çalışmaların yapılmasını temenni ediyoruz” diye konuştu. Kanser Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sibel Suiçmez, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Sibel hastalığı boyunca kanser hastaları için örnek olmuş bir kişiydi. Yılmadı, ağlamadı, yıkılmadı. Dik duruşuyla hepimize simge olmaya devam edecek. Hepimizin ailesinde kansere yakalanan veya ölen birer veya ikişer kişi var.
Çernobil’in Karadeniz’deki kanser vakalarında etkisi olduğunu sorgulayan bir insandı. Bir kişiyi daha kaybettik.” Ailesinden 5 kişi öldüSibel Kalaycı’nın babası Nevzat Kalaycı da kızının son saniyesinde bile mücadeleden vazgeçmediğini belirterek şunları anlattı: “Ölmeden bir dakika önce bile ilaçlarını kullandı. 24 saat acı çekiyordu. Kanser hastaları sürekli Sibel’i arıyordu, onlara moral veriyordu. Ailemizden 5 kişiyi kanserden toprağa verdik. Şu anda amcamızın kızı kanser tedavisi görüyor.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sende yaz...

Diğer Sayfalarıda Dolaşın