8 Nisan 2009 Çarşamba

Dr. Ender Saraç

yıllardan bu yana insanlara sağlıklı beslenmenin yöntemlerini anlatan bir isim. On binlerce kişiye sağlıklı yaşamasının temellerini öğretti. Dr. Ender Saraç, Haber 7'den Meltem Şarkışlalı'nın sorularını cevapladı.

- Meltem Şarkışlalı: İnsanlar, en çok size neden fazla kiloları için geliyor?

- Ender Saraç: Türkiye de küçük Amerika olma yolunda hatalı beslenme, stres, az egzersiz yapma, ekonomik krizin getirdiği hormonlu gıdalar ekolojik değerlerin bozulduğu için kalitesiz gıdalarla beslenme, turfanda yemek yeme, şekerli içecekler onun dışında gece atıştırma alışkanlıkları, rafine gıdaların ve işlenmiş gıdaların daha fazla tüketimi insanları daha çok şişirmeye başladı. Fakat sadece kilolanma önemli değil.

İnsanlar yağlanarak kilo alıyorlar. İşte işin en kötü kısmı da bu. Eskisine göre insanlar daha az kaslı, daha kalın belli göbekli ve daha çok yağlı. Şimdi insanlar şunu anladılar; eğer ben fazla kilo alıyorsam özellikle bel ve göbek çevresinde yağlanıyorsam demek ki bende şeker hastalığı, tansiyon, felç, pıhtı atması, yüksek tansiyon, iktidarsızlık, ürük asit yani gut hastalığı, kalp krizi gibi insan ölümüne yol açan hastalıkların oranı bende çok yükseliyor.

Bu hastalıklara yakalanmadan, ipler benim elimdeyken kendimi bir temizleyeyim, fazla kilolarımdan kurtulayım, detokslanayım diye geliyor, artık insanlar akıllandı. 15 sene önce böyle gelmiyorlardı.

İŞTAHI AZALTAN, BELİ İNCELTEN HCG İĞNELERİ

- Bugüne kadar binlerce hasta zayıflattınız. Hastalar doktor doktor dolaşıp sonunda size geldiler ve gelen bütün hastalar istedikleri görünüme kavuştular. Burada başarının sırrı neydi?

- Uzman ekip olduğu zaman olaya daha bilimsel yaklaşabiliyorsunuz. Kişinin vücut analizine bakıyorsunuz, kan tahlili istiyorsunuz, bir hastalık veya bir neden varsa ona göre bakıp ekarte edebiliyorsunuz. Genetik veya beden tipi avantaj ve dezavantajlarına göre önerilerde bulunabiliyorsunuz. Ve çok çeşitli programlar ortaya çıkarıyorsunuz.

Biz burada sadece basit bir beslenme programı artı hafif bir egzersiz ve birkaç bitkisel ilaçları da getirebiliyoruz. Biz burada yoğun paket programları da yapabiliyoruz. Özellikle biliyorsunuz ki karından iğneler HCG iğneleri ki şuana kadar 6-7 bin kişi kullandı.

HCG iğnelerinde zayıflatmaktan da öte göbek ve bel çevresinde incelme oluyor. Ama tek başına hiçbir iğne, hiçbir bitki, hiçbir ilaç, hiçbir çay, bitkisel ilaç, hiçbir diyet programı, hiçbir egzersiz programı hiçbiri tek başına mucize değildir.

Bu bir yaşam biçimidir. HCG iğneleri burada özellikle göbek ve bel civarındaki yağların toparlanmasına, metabolizmanın canlanmasına, iştahın azalmasına yardımcı oluyor. Bununla beraber egzersiz, diyet programları, bol su ve bitki çayları içilmesi gibi pek çok şey bir arada yapıldığı taktirde çok daha iyi sonuçlar verebiliyor.

HER BAHARDA BİR FURYA YAŞIYORUZ

- Size ulaşabilenler şanslılar. Fakat bir de yazılarınızı takip edenler ve ulaşamayanlar var. Bu kişilere neler önerebilirsiniz?

- Şimdi bakınız her sene ilkbahardan önce bir sürü ürünler piyasaya çıkar. Bu ürünler bir sene popüler olur, bir sene sonra unutulur gider. Yani biz şöyle bir arşivimize baktık, ne selülit kremleri, ne sıkılaştırıcı krem mucizeleri, ne kimyasal yada bitkisel ilaçlar, ne falanca artist filanca şarkıcı diyetleri vs. bunların hepsi artık unutulup gitmiş, isimleri bile kalmamış.

8 sene önce İzomeri diye iştah kesici bir ilaç vardı yasaklandı ve piyasadan kalktı.
Bir kere bilgi kirliliğine lütfen çok dikkat edelim.

Birincisi tıp doktoru veya uzman hekim olmayan, diyetisyen, beslenme uzmanı olmayan, bu konularda tıbbi bir eğitimi olmayan, üniversite tahsili olmayan, özelikle bir uzman hekimden kökeni olmayan bir bilgi varsa çok dikkatli olun çünkü sağlığınızı kaybedebilirsiniz.

BİTKİ UZMANIYIM DİYE ÇIKANLARA İNANMAYIN

- Bitki uzmanları çıktı. Bu uzmanların söylediklerine inanmak gerekir mi?

- Bitki uzmanı diye bir şey yoktur. Ben bir uzman doktorum. 6 yıl yurt dışında özel kurslar aldım. Doğal tedaviler, tamamlayıcı tıp konusunda bir buçuk yıl sağlık bakanlığından onaylı geleneksel Çin tıbbı ve akapunktur kursu aldım. Yine bir buçuk yıl kadar estetik medikal eğitimi aldım artı sayısız doğal tedaviler üzerine sayısız kurslar aldım.

Doğal ve tamamlayıcı tıbba yardımcı olabilecek olan reiki, elardi prizma ve reymbow, kişisel girişim teknikleri gibi pek çok eğitim aldım. Ancak bu eğitimler üzerine bazı konularda söyleyebiliyorum.

SÖYLEDİKLERİ İLE ÖNCE KENDİLERİNİ TEST EDİN

- Peki şimdi kadınlar ve erkekler kilo vermek için nelere dikkat etmelidirler?

- Tıp doktoru veya diyetisyen olmayan kişilere dikkat edilmesi gerekiyor.

Bir bilginin kaynağıdır. Ve o bilginin kaynağı uzun yıllar var olan gerçekten fiziği, yüzünün kırışıklığı, göbek bel civarı uzun süredir aynı genç ve formda kalan birisinin yani söylediği bilginin kendine yararı var mı?

Önce kişiye bir bakın, kişi kendi fit mi? Öyle insanlar var ki zayıflamadan bahsediyor kocaman bir göbeği var. Öyle insanlar var ki sağlıklı yaşamdan bahsediyor, bir elinde içki kadehi bir elinde sigara var. Öyle insanlar var ki genç ve fit görünümden bahsediyor, yüzü kırışıklık içerisinde ve çökmüş. Öyle insanlar var ki kişisel gelişimden bahsediyor, en ufak bir şeyde sinirlenip insanları azarlıyor. Şimdi dolayısıyla;

1 Bu konuda uzun yıllar var olan
2 Tıp doktoru olan veya konuştuğu konu ile ilgili üniversite tahsili olan
3 Uzun yıllardır gerçekten var olan, hakikaten mutlu, huzurlu, keyifli, fit, formda sağlıklı ve genç görünümlü insanların söylediklerine inanın.

4 KİLİT KİTABIMDAN FAYDALANABİLİRLER

- Size ulaşamayanlar nasıl bir yardım alacaklar?

- Bana gelemiyorlar. Bana ulaşmanın çeşitli yolları da var. Biz artık cep telefonlarından bile insanlara yardımcı olabiliyoruz. Bu tür programlar var operatörlere başvuruyorlar ve bu diyet veya sağlıklı beslenme programlarını alabiliyorlar. Kitaplarımızdan da faydalanabiliyorlar. Kitaplarımız var.
1. Ramazanda sağlıklı, ince ve kalınlar: Sağlıklı Zayıflamanın Yolları
2. Beden tipini öğrenmek için: Ayürveda
3. Ruhsal açıdan stres ya da bir sıkıntı varsa : Ruhsal Gelişim ve Kader
4. Bitkileri, çayların, doğal ilaçların nasıl kullanılacağı ile ilgili: Doğanın Şifalı Eli

BENİM FİZİĞİM 20 YILDIR HİÇ DEĞİŞMEDİ

Kitaplarımızın fiyatları da uygundur. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her insan bu kitaplardan alabilirler. Yine olmadı bazı ipuçları da verelim; Artık tek bir ilaçla, tek bir bitki ile tek bir hap ile tek bir spor ile mucize beklemeyin. Mucize sizsiniz.

Beyninizin içerisinde bir karar vereceksiniz, konsantre olacaksınız, motive olacaksınız, telkin gücünüzü kullanacaksınız ve katılım payı ödeyeceksiniz. Yani sizde bir parçacık egzersiz, bir parçacık diyet, birazcık yediklerinize içtiklerinize dikkat etmek, birazcık doğal bazı ürünlerden destek almak bile çok şey değiştirebiliyor.

Benim 20 yıldır fiziğim aynı hiç değişmedi. Fakat şöyle bir şey var ben kendimi zorlayarak hiç diyet yapmadım, deliler gibi spor yapmadım, uzun aç kalma dönemlerim olmadı ve çok ağır ilaçlar kullanmadım. Yaptığım şeyler; Dikkat ediyorum. Genelde hareket ediyorum, haftada 2 kez spor yapıyorum, 1 kez yoga yapıyorum bazen ormana gidip yürüyüş yapıyorum. Ağır spora HAYIR ama egzersize EVET

EN TEHLİKELİ GÖSTERGE GÖBEK BÖLGESİ

- Yani saatlerce jimnastik yapmaya gerek yok mu?

- Asla… Bedeni çok yorup hırpalamaya ve çok ağır spor yapmaya gerek yok. Eğer siz bir sporcu değilseniz bunlar uzun vadede zararlı bile olabiliyor ama düzenli egzersiz yapılması şart. Çünkü bel ve göbek civarından yağlanmamak ve kas kitlesini korumak çok önemli. Kas kitlesini bol miktarda tutabilirseniz vücut dinlenirken de kalori tüketimini arttırabiliyor. İşte o zaman şanslı duruma gelebiliyorsunuz.

Ben düzenli egzersiz yaptım hareket ettim ama hiçbir zaman ağır spor yapmadım. Genelde akşamları çok geç ve ağır yemekler yemedim. Sabahları hep yağlı peynirler, tere yağlar ekmekler yemedim. Haftada en az 2 kere müsli yedim. Yulaf ezmesi, yağsız süt, bol tarçın gibi…

Bol miktarda yeşil çay içerim, şekerli içecekler kolalar, meşrubatlar, şekerli meyve suları, yağlı ayranlar vs. asla…

- Tatlandırıcı mı kullanıyorsunuz?

- Hayır. Bir şey nasıl yaratıldıysa o tatda tüketirim. Yeşil çay ise yeşil çay, Türk kahvesi ise Türk kahvesi… Mutlaka 3 ana öğünü düzenli yerim, aralarda minik atıştırmalar yaparım. Ceviz, fındık, meyve, lor peyniri gibi… Onun dışında yemekleri çok çiğnerim.

TOK KARNINA ASLA TATLI VE MEYVE YEMEYİN

- Televizyona ya da herhangi bir şeye bakarak yemek yenmemelidir dimi?

- Asla… Yaptığınız işe konsantre olun. Spor yapıyorsanız dergilere bakmak yerine o işe konsantre olun. Aşk yapıyorsanız sadece partnerinize konsantre olun ve onu hissedin. Eğer yemek yiyorsanız sadece yemeğe konsantre olun.

- Tatlıları nasıl tüketiyorsunuz?

- Tok karnına asla tatlı ve şekerli meyve yemem. Meyve veya tatlıyı daha çok ara öğünde tüketirim. Onun dışında sabahları erken kalkarım çünkü sabahları geç kalkmak çok büyük bir dezavantajdır. 6 buçuk saatlik derin bir uyku insanlara yeter. Ayrıca kızartmayı da ayda bir kereden fazla yemem. Süt ve yoğurt ürünlerini çok tüketirim tabi yağsız olarak. Alkol ve sigaraya kesinlikle hayır. Eğlenmek için keyif almak için bu tarz zehirlere kesinlikle ihtiyacım yok. Kullanmam ama herkesten çok eğlenirim, dans ederim ve keyif alırım bunları zaten insan beyin gücüyle aşabiliyor. En önemlisi de kendimi daima ince, formda ve sağlıklı olarak imgelerim, yani beyin gücü çok önemli.

KARAKÖY GÜLLÜOĞLU’NUN BAKLAVALARI

- Zayıflamaya karar veren insan kendini böylemi hissetmeli?

- Evet, sağlıklı besleneceğim, bundan da zevk alacağım ve bedenimi kullandığım için de gayet mutluyum. Aynı zamanda arada ufak tefek kaçamaklar yapabilirim ama bunlar beni şişmanlatmayacak diye düşünülmelidir. Bu konuda beyin gücünü çok iyi burgulamak lazım.Mesela Karaköy Güllüoğlu’nun sahibi Nadir Bey baklavalarından hazırlayıp getirmiş. Baklavaları bize sevgi ile getirmiş. Ben onlardan yemez isem olmaz. Bir ya da iki tane yersiniz ama siz gidip de haftanın 4 günü ikişer tabak yerseniz olmaz.

- İnsanlar nasıl ekmek yesinler?

- Tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği yenmelidir.

DİYET YAPTIĞINIZI DÜŞÜNMEYİN

- Bir de insanlar oruç tutar gibi diyet yapıyorlar ve orucu bozar gibi yiyorlar. Bununla ilgili neler söylemek istiyorsunuz?

Bu çok büyük bir yanlış. Bakın ağır diyet yapmayın, fazla kızartma yemeyin, bol su, bol yeşil çay için. 3 ana öğünü, 4 ara öğünü mutlaka düzenli yiyin. Suyu bu mevsimde sıcak içmeye çalışın. Diyet yaptığınızı düşünmeyin. Sağlıklı beslendiğinizi düşünün.

- Yetmiş bin hasta elinizden geçti. Bu hastaların aralarında neler gözlemlediniz? Sınıflandırdığımız zaman kadınların ve erkeklerin yaptığı en büyük hatalar nelerdir?

- Kadınlar erkeklere göre daha duygusal. Kliniğe başvuran bayanların hepsi bir star olmak istiyor. Aslında siz çok güzelsiniz,kilo almak sizin kabahatiniz değil. Ya sizde yada genlerinizde TİROİD var gibi bütün kadınlar bunları duymak istiyor. Ben bunu yıkıyorum. Eskiden hastalarıma aşırı nazik davranırdım. Oysa bazen daha gerçekçi olup sarsmak gerekiyor.
İlk önce kadınları gerçekle yüzleştirmek gerekiyor. Çünkü erkekler daha fazla tutarlı. Erkekler bunu bir iş bir proje gibi görüyor. Şu kadar kilo vermen lazım, kolestrolünü şu kadar düşürmen lazım dediğiniz zaman erkekler buna göre davranıyor.

Erkekler randevularında düzgün geliyor, diyeti bir görev bir iş talimatı gibi uyguluyor, kilosunu veriyor ve başarılı oluyor. Kadınlar ise daha duygusal oluyor ve haliyle daha çok zorlanıyor. Tabi bunda hormonlarında etkisi var,doğumunda etkisi var, hamileliğinde etkisi var, menepozun da etkisi var. Kadınların işi daha zor, kadınlar hareketi de sevmiyorlar ama şimdi insanlar kar zarar hesabı yapmayı da öğrendiler. Kliniğimize gelenler ile bir şekilde iyi anlaşabiliyoruz..

Dünyanın en gelişmiş vücut bileşenleri analiz cihazlarından birini kullanıyoruz. Kadınlar motive olmak, şımarmak ve duygusal açıdan beslenmek istiyorlar.Çünkü evlilikleri monotonlaşabiliyor. Kısacası kadınların daha çok sevgi ve şefkate ihtiyaçları var.Zayıfladıkça iyi şeyler duydukça motive oluyorlar.

PLUTO’NUN OĞLAK BURCU’NA GEÇİŞİ İLE DEĞİŞEN ŞEYLER

- Gece atıştırması olan kişilere ne gibi önerilerde bulunabilirsiniz?

- Gece atıştırması olan kişilere krom haplarının, ıhlamur mate çaylarının yararı olabiliyor. Ön planda biraz tuzsuz leblebi ve yeşil elmanın yararı olabiliyor. Bunlar büyük ölçüde gece atıştırmalarını frenleyebiliyor. Yalnız engellenemeyen gece atıştırmalarında ve tatlı krizlerinde gizli depresyon ve gizli kan şekeri gibi bir problem olup olmadığı irdelenmesi gerekiyor.

- Son olarak insanlara önerileriniz nelerdir?

- Kesinlikle karar verip bir seçim yapmalısınız. Çünkü artık enerjiler değişti. Pluto 17 sene yay burcundaydı ve yaklaşık 3 ay önce oğlak burcuna geldi. Tam 13 sene oğlak burcunda kalacak. Yani evrensel yayın değişti. Artık şansa dayalı hayat, fazla bir şey yapmadan aracılık ile para kazanmak ve Globalizm gibi kavramlar bitiyorken, emek vererek, bir bedel ödeyerek disiplinli çalışarak kazanmak gibi kavramlar faaliyet gösteriyor. İnsanlar eskisine göre daha az karlar, daha az kariyer elde edebilecekler.

Evrensel enerjiler değiştiği için Pluto artık oğlak burcunda daha çok oğlak burcu özellikleri ortaya çıkacak. Görülen ne bir ekonomik kriz tesadüf, ne de bu Globalizmdeki çöküş tesadüf. Hiçbir şey tesadüf değildir.

Artık A yazılım programından B yazılım programına geçildi. Bu sağlıkta da böyle olacak. Artık emek verenler, hak edenler disiplinli olanlar daha sağlıklı ve formda olacaklar, mucize beklemeyecekler. Zaman disiplin ve emek verme devri ve her zaman olumlu düşünmeyi unutmayın.


(Haber 7)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sende yaz...

Diğer Sayfalarıda Dolaşın