10 Mart 2009 Salı

Kanserli hastaya özel hastanede bedava tedavi

ESRA TÜZÜN 10.03.2009

SGK özel hastanelerle de anlaşma imzaladı. Hastalar ek ücret ödemeden anlaşmalı özel hastanelerde kanser tedavisi olabiliyor..

Bilinçli hasta olmak için SGK'nın yeni getirdiği düzenlemeleri bilmeniz gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar bu düzenlemeleri nasıl kullanabileceğinizi anlatırken Türkiye'nin dört bir tarafındaki hastalardan gelen soruları yanıtladı:

* Kanser hastasıyım SGK'nın anlaşmalı olduğu tüm özel hastanelerden yararlanabilir miyim, kanser çok pahalı bir tedavi. Katkı payı benim bütçemi çok zorlar. Ne yapabilirim?

SGK tarafından devlet, üniversite ve anlaşmalı özel hastanelerdeki tedavi paranız ödenir. Kanser tedavisi için katkı payı ödemenize gerek yoktur. SGK özel hastanelerle branş anlaşması yaptı, kanser tedavisi görmesi gereken hastalar katkı payı ödemeden anlaşmalı özel hastanelerden de yararlanabilir. Tekrar hatırlatıyorum kanser tedavisi görecek çocukların da ailelerinin SGK'sı bulunup bulunmadığına bakılmaz. Anlaşmalı hastanelerden kanser tedavisi görebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sende yaz...

Diğer Sayfalarıda Dolaşın