18 Haziran 2009 Perşembe

Kanser ilacı cildi gençleştiriyor

Bilimadamları, kanser tedavisinde kullanılan 'Fluorouracil' adlı ilacın, aynı zamanda cildi genç gösterdiğini de ortaya çıkardı.

ABD'deki Minnesota Üniversitesi'nden dermatoloji profesörü Dana Sachs'ın, American Medical Association dergisinde yayımlanan araştırma sonucuna göre, cilt kanseri tedavisinde kullanılan Fluorouracil, aynı zamanda güneşten zarar gören ciltleri yeniliyor ve genç bir görünüm kazandırıyor.

Bu ilaç, kolon kanseri ile kafa-boyun bölgesi ve pankreas gibi diğer organların kanser tedavisinde kullanılıyor. Fluorouracil ile yapılan tedavilerde, cilt kanserinin gelişmesine neden olan etkenlerin engellendiği hali hazırda biliniyor.

Sachs'ın araştırmasına göre, Fluorouracil ilacı, vücudu DNA bileşeni 'timin'in sentezlenmesinden ve DNA'yı zarar görmesinden koruyor. İlaç, içerdiği 'collagen' proteini sayesinde cildin kötü ve yaşlı görünmesine neden olan hücreleri de yok ederek, kişiye genç bir görünüm sağlıyor.

İlacın kullanılmasının doktor gözetiminde yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, Fluorouracil'in zarar görmüş hücreleri yok ederken, diğer hücrelere de zarar verebileceği yönünde uyarılarda bulunuyor.

Fluorouracil, hastalara lazer tedavisiyle uygulanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sende yaz...

Diğer Sayfalarıda Dolaşın